ARTIKELS

Over Franse taalvariëteiten

Hoeveel Franse taalstijlen bestaan ​​er? Zoveel als er sociale klassen, regionale dialecten, gemeenschapsinvloeden en verschillende landen over de hele wereld zijn die officieel of officieus Frans spreken.

Laten we beginnen met de drie verschillende taalregisters: formeel, informeel en algemeen Frans. Elk daarvan bevat zijn eigen woorden, uitdrukkingen en zinsopbouw. Het beste is om te beginnen met algemeen Frans. Maar wat als u vrijuit met een Fransman wilt communiceren, dat wil zeggen hem volledig te kunnen begrijpen: denkt u dat uw Franse collega's, familieleden, vrienden of buren altijd algemeen Frans spreken? 

Dan verschijnen regionale accenten: iemand uit Noord-Frankrijk heeft een totaal ander accent dan een Zuid-man uit Marseille, uit de Pyreneeën, of van een Bretonse, Parijzenaar of Fransman die vlakbij de Duitse grens woont. Om nog maar te zwijgen over speciale woorden of uitdrukkingen.Hoe zit het met Marokkaanse, Afrikaanse of Canadees-Franse gemeenschappen, zouden ze anders spreken? Zeker : accent, woordenschat en zelfs zinsbouw lopen uiteen.

Laten we ten slotte literatuur niet vergeten die zelfs een verleden tijd gebruikt die totaal uit de gesproken taal is verdwenen. Als u boeken wilt lezen, moet je enkele geschreven uitdrukkingen of bepaalde tijden beheersen.

Met Céline kun je al deze subtiliteiten leren onderscheiden, met behulp van verschillende mediaplatforms en videofragmenten, om al deze varianten in de Franse taal te leren kennen. Naar je schermen, en laten we gaan!

Natuurlijk leren


"Elk levend organisme is vervuld wanneer het het juiste pad volgt voor zijn eigen aard.

Marcus Aurelius, Meditaties


Als taaldocent die 13 jaar lang de moeilijkheden heeft ervaren om een vreemde taal in het buitenland te leren, ben ik er nu van overtuigd dat de beste methode voor efficiënt taalverwerving natuurlijk leren is.

Natuurlijk leren betekent dat je je eigen stijl moet volgen, met als kern je eigen aard en ervaring en als rode draad je persoonlijke tijdlijn. Dat betekent dat het belangrijk is om jezelf en je leerstijl te erkennen om op een natuurlijke manier te kunnen leren.

Tijdens mijn eigen ontwikkeling en carrière heb ik ontdekt dat nieuwsgierigheid en plezier zijn de beste hulpmiddelen voor efficiënt leren. Wat als je een passie voor leren zou kunnen ontwikkelen? In de competitieve wereld waarin we leven, kunnen de vaardigheden die benodigd zijn om in de ‘rat race’ je eigen plek te vinden, soms onderdrukkend zijn. Dat geeft ons weinig gelegenheid om onszelf te zijn door verbinding te maken met onze emoties.

Maar goed nieuws, strijd en realisatie kunnen worden geassocieerd met persoonlijke voldoening en plezier, als u de juiste leraar vindt! Net als ouders voor kinderen zijn leerkrachten de mentoren van hun leerlingen. Ze moeten motiverend zijn en hun relatie baseren op vertrouwen en overtuiging, om studenten te helpen zelfvertrouwen en assertiviteit te ontwikkelen. Deze elementen zullen toenemende positief zelfkritiek creëren en hen in staat stellen om positief ontwikkeling op persoonlijk en professioneel niveau op te bouwen.


Hier enkele links die dit artikel hebben geïnspireerd: https://www.funderstanding.com/educators/natural-learning-brain-principles/https://www.yournaturallearner.com/what-is-natural-learning/https://naturallearning.org/about-us/